Sunday, September 25, 2011

Bila Dah Praktikal,,,,apa pun tak boleh!

Yeah!!! Praktikal dah start...3 minggu yg lalu. Mula-mula aku memang teruja bertambah teruna nak start praktikal. Tapi....Sekarang ape pon tak boleh! Bila korang dah praktikal, otomatik life korang pon berubah. Dah tak boleh nak hidup bagai di syurga dah.Haha. Tak caya meh baca ni!

1. Kalau dulu korang ni jenis yang hidup waktu malam, mati waktu siang macam aku sekarang dah tak dapat der. Kalau dulu aku nak tido 2-3 hari pastu bangun 4-5 hari lepas tu pon boleh. Maklum la dah jadi budak praktikal ye dak.




2.Kalau dulu korang ni jenis penagih muka buku (bace: fb addicted) sekarang jangan harap la. Kau gila tetiba tengah cantik layan FB, bos kat belakang baik punya usha. Tapi bos aku ni baik sikit, die takkan marah kalau orang main FB, memang die bagi staff die ber FB tapi dengan syarat WAJIB add die. Pastu jangan sesekali block bos dari sebarang wall post, picture & whatsoever. Lagi satu, setiap kali bos update status korang wajib LIKE. Bahagia tak? -_-"

3.Tyme-tyme jadi student dulu, aku bebas mengupdate blog tak kira di mana berada, bagaimana posisi ketika update, pukul-pukul berapa pun takde hal, tapi sekarang nak update blog pon kena nyorok blakang pintu takut-takut ada bos skodeng dari jauh. Nak check email pon pandang kiri kanan dah macam nak melintas jalan. Matila kalau bos bace blog ni.Aiyak!!!



4. Zaman aku bergelar STUDENT dulu kala, aku rase sangat bahagia pasal jadi student ni banyak kelebihan die, lagi-lagi bila korang adalah seorang kaki wayang macam aku. Ape-ape hal mesti nak diskaun la, student price la. Gila bahagia.Tapi sekarang, tak dapat dah. Maklumla name pon PEKERJA JADIAN. T_T

5. Yang last ni lagi susah nak terima. Kalau dulu korang jenis yang meminta tapi sekarang korang digelar pemberi. Betul la kan, kalau dulu korang yang mintak duit raya kat abang kakak pasal dorang dah kerja tapi sekarang korang lak jadi pemberi untuk anak-anak sedara korang yang berlambak-lambak tu. Bila nak dekat raya, anda akan di paw habis-habisan oleh anak sedara, mak sedara, gadis-gadis berdara pasal dah korang kan dah keja opis. Sedihnye...




nota kukukaki: Walaupun aku baru praktikal tapi still dah macam pekerja. Bak kata orang purba: Bila dah praktikal, apa pun tak boleh!!!

14 comments:

ishy77 said...

selamat berbahagia menjadi pekerja jadian..hehehe

adwafarahin said...

sumpah ape pon x bole! aku x suka praktikal!!!

e k i n said...

saya ingat saya sorang je rasa, same la kite. praktikal adalah antara pengalaman paling hitam :p

Lea Isnawi said...

kena add BOS
wajib LIke sume status die?
gile ah...hahahaha

anisa said...

cool nye bos korang
hee.

cik dila said...

hahahaha..cool gile bos tu? mude lagi ke?

tp paling LIKE,part ayat yang dlm pic last tu.. Run for your life,wawawaa...

Alip Apai said...

Serius x best praktikal!

Aku ni nnt kena praktikal kt hospital mana ntah. Adoiiii!!

Cik Intan said...

hahaha..selamat berpraktikal....

aku said...

aku suka yang no.2 tu...
giler memaksa bos ko.haha

hafiz hafizol said...

wa.. best3.. xsabar nak praktikal ... hahahahaha....

gEe said...

klau cmni, sng la nk pau duit raye ni. heheee

Saiazuan said...

Selamat Hari Raya Aidiladha
kepada semua Umat Islam Seluruh Dunia
Terutamanya Pembaca Setia Saiazuan Blog (",)

ingat,
berhenti makan sebelum kenyang hehe

kisah_hearty said...

time praktikal ni r nk kumpul pengalaman sebanyak y boley...

.:icha:. said...

aku rindu kau la weh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...