Saturday, September 25, 2010

makan karok, tido karok mandi karok!!

hype! Karok jom.:P
Setahu aku karok a.k.a KARAOKE nie sejenis dadah yang gila babi tahap dewata. Bagi aku la. Sekali cuba, sampai mati nak. Hah babi tak babi wa cakap lu! Tapi nak buat macam mana dah benda alah tu best sangat, memang susah nak stop beb! Ada jugak la aku usaha nak stop antaranya dengan men'download' video klip versi karaoke dalam YOUTUBE, lepas tu nyanyi sorang-sorang dalam bilik dalam nada halus dan merdu, tapi hasil nya macam shit!!! Terus lepas tu aku call MUSIC BOX tempah 2 jam nyanyi sorang-sorang. Puas hati aku.hurm!  



check-check rock-rock..1.2.3.go~

Aku mula menagih karok ni masa aku belajar dekat matrik. Masa tu aku outing dengan member-member aku. Mula-mula berjinak dengan karaoke box yang guna syiling token tu. Nak pegang mic pon tak pandai. Nyanyi macam dalam selimut. Tak keluar suara. Standard la amatur lagi. Lepas tu dah rasa cam okey-okey je aku try yang gempak sikit, kat NEWAY kot. Geng-geng penagih tegar masa tu adalah tak lain tak bukan IZWAN ZEWAN, ATOI BUDAK AJAIB, YUS MARTOPO, MAT SERINGGIT.Tapi akibat semua dah sambung belajar, kitaorang pun tak menagih bersama-sama.


duan, mat ngan atoi..yus xde.xtw g mane.haha.

ha ni yus.*kang xletak merajuk plak die.heh

So masa duk kat UKM ni aku pun mula mencari kaki penagih baru dan di sini aku jumpa PAAH a.k.a MOK ITI, ZEE ALI, ALIF GSM, dan AKU NADIAH... Boleh dikatakan tiap-tiap malam kitaorang akan menagih di MUSIC BOX..standard la freshie. haha.


nie ali, aeron ngan paah depan MUSIC BOX..alip xde mase ni.

Meh rapat sikit. Nak gosip sikit ni, hari tu masa aku pergi karok dengan member-member aku, dengan tak sengaja aku ter'skodeng' satu bilik ni, dalam keadaan bilik yang samar-samar gelap diterangi cahaya tv, aku perasan ada sorang awek tengah layan nyanyi, kepala siap geleng-geleng lagi, tapi yang peliknya asal tangan dia ada 4???2 tangan pegang mikrofon, 2 tangan pegang dada @ bahagian atas.
Adakah awek tu spesies Dr.Octopus dalam cerita Spiderman. 
eh tangan die 6 la bukan 4.haha.

Oh tidak, tengok punya tengok, keluar kepala lelaki kat belakang awek tu. Alahai rupa-rupanya awek tu duduk atas badan lelaki tu dan terus terjawab persoalan aku mengapa tangan awek tu ada 4. Huh buruk perangai. Yang sorang tengah syok nyanyi, yang sorang lagi syok mesin kelapa. Hadoi lenguh. Tu baru satu bilik aku tengok, belum lagi yang lain-lain.


Aku tau aku bukan baik sangat pun, tapi at least kau orang dah gersang pun jangan la buat kat tempat camtu, hotel kat Malaysia ni bersepah lagi, Hoi Keng hotel ada, Buraya Hotel ada, macam-macam ada. Lagipun karaoke tu kan tempat untuk family-family lepak gak. Nasib baik aku yang nampak, cuba kalau budak-budak kecik umur 7 tahun yang nampak, tak meleleh air liur dorang kat pintu cermin tu sambil ktpala lutut ketar-ketar. Lepas tu hari-hari ajak bapak dorang pergi karaoke semata-mata nak tengok benda alah tu..hish. Pada sape-sape yang nak buat atau baru terlintas nak buat, baik takyah la. Tak sehtailoo pun. Blah la wei.malu kat orang. huh!!! 

Berbalik pada cerita aku, semua yang aku duk merepek semua ni tinggal kenangan je. Dah masuk tahun dua ni, semua pakat-pakat ada hal sendiri. PAAH dengan keluarga dia, ZEEALI dengan hal dia, ALIP dah kerja dengan abang ipar dia buat part time. Tinggal la aku sorang masih menagih dadah bernama KAROK ni. Andai dapat aku putarkan masa, akan aku hentikan masa time happy dengan korang semua. Korang lah yang terbaik. wuwu..ending cerita dengan nangis dalam jamban. (T_T)

wuwu..tolong, tolong.

petua goreng2 : hargai la wey member korang tu. jangan ada time senang je, time susah korang cabut, kalau korang wat gitu, korang tak ubah seperti HANJENG!! padan muka kau!

3 comments:

paah mohamad said...

wey, jom karok!

AerOn YOn Arshad said...

jom2...bila dimana..yon on je.hahaa.

paah mohamad said...

metropoint ajelah. hahaha. tapi xde transport. how ah? haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...