Saturday, January 15, 2011

Review: KHURAFAT Wajib Tonton!!!



Gulp..Gila! Tu je perkataan yang keluar dari voice mail aku lepas tengok cerita KHURAFAT semalam. Mana tak gila, semalam berapa ramai orang mati sebab sakit jantung. Mana-mana yang pregnant tu dah siap terberanak sekali dah, budak-budak kecik siap boleh histeria lagi. Gila tak gila. Main gila betul. Punyalah seram tahap alam kubuq. Aku ni balik je terus demam seminggu tengok cerita ni. Sekarang dah sihat dah~

Sumpah aku tak tipu, hantu yang duduk sebelah aku pun boleh sesak nafas tengok member dia berlakon, APA CITA? Abang-abang ganster yang duduk kat belakang aku siap boleh melatah-latah ketakutan lagi,LAGU MANA? Nasib baik aku bagi dorang nyorok belakang seat aku, kesian dorang. So nampak ke'SCARY'an cerita ni kan...kan.


Ni nak bagitau ni, sebenarnye aku ada kuasa ajaib. Selalu aku guna kuasa aku untuk ramal camne cerita tu dari mula sampai habis dan selalunya tepat. Tapi kali ni aku agak kecewa sebab aku tak dapat ramal cerita tu, maybe penangan hantu tu lagi kuat. Last-last aku terpaksa merasa ketakutan yang sama dengan akak aku, bukan sikit tapi lagi over dari akak aku. Cittt!!! bikin malu saja.


Ni paling aku nak marah ni. Sangat-sangat nak marah. Kenapa la scene waktu siang dalam cerita ni cepat sangat. Aku baru je nak tarik nafas lepas beberapa kali tersemput-semput tengok hantu banyak sangat. Aku dengar bila scene siang semua orang FUHHHHH lega~ Ceh aku ingat aku sorang je yang penakut.Haha. Kiranya aku lagi berani dari dorang walaupun mata aku kat celah-celah jari tangan aku je time aku tengok hantu tu.-_-"


Memang tepat sekali Anugerah Pengarah terbaik depa bagi kat Syamsul Yusof sebab cerita KHURAFAT ni memang cerita hantu Malaysia terbaik aku pernah tengok kat muka bumi ni. Kalau sebelum ni ranking pertama aku cerita JANGAN PANDANG BELAKANG, sekarang cerita KHURAFAT pulak top one. Jangan kecik hati ye Pierre Andre. Pergi main kat kubur tu buat cerita hantu lagi~

Konklusi: Berbuih mulut sampai bersembuk air liuk aku dok promote KHURAFAT ni kalau hangpa tak pi tengok, sat gi aku suh hantu kopek Kak Limah libas hangpa suma sampai pitam. Hang tunggu na!!!


12 comments:

MrZuRied said...

arghh..patut r jumpa ko kat pusan.. xajak pon aku nengok...zzzz..mmg berhajat nak nengok tp xda sapa nak teman

Si Gadis Pipi said...

hahaha...
i sokong u... i g tngk ngn kawan2 boboy pun dorg yg menjerit.. huk2

Si Gadis Pipi said...

hahaha...
i sokong u... i g tngk ngn kawan2 boboy pun dorg yg menjerit.. huk2

Aeron Yon said...

wan: WAHAHAHA.aku saje nk bls blik sbb ko xajak aku tgk faster.huh!

gadis pipi: kalau boboy dh jerit2, gegel msti dh histeria kn? Hahah.

aimee said...

ala.. nk tgk tp takut..

Lady Anne said...

ergh~~ nk tgok citer niii....!!

bubu ieQa said...

tkot la nk tgk . sumpah pnakot . haha :P

bedah said...

takutttt gileeeee. kan??
takut takut pon 2 kali gak aku pegi tgk. hahaha

♥ riya ♥ said...

haha . gileww serammm . semangat becerita . nehh yg nak g tgkk nehh . haizz :DDDD

nadey said...

aku teringin sgt nk tgk wyg ngan ko! aku nk rase perasaan mcm haram tu! tp kite kene tgk cite mcm khurafat or hantu mak limah la ye!

farid said...

bro...camne nk wat logo yg kt sblah kanan tu ek?? yg ade fb,tweeter ngn blog... ajar.:)thnx

Nina Juliana said...

jawabnya.. mmg tak tengok la kot.. sebab penakut tahap gaban..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...