Wednesday, August 10, 2011

ISTANA BIRU Nak Berkenalan. :D

Selamat Hari Rabu.

Korang nak tahu aku paling suka Hari Rabu pasal kalau pergi tengok wayang harga boleh dapat murah. Lagi satu, Hari Rabu adalah hari di mana otak aku boleh berehat pasal aku tak perlu nak pikir ape entri hari tu. Terima kasih banyak-banyak pada sape yang cipta "WORDLESS WEDNESDAY".HAHA.

Ok serius jauh menyimpang dari objektif sebenar. Maapkan saye. Sebenarnye aku di dalam segmen ISTANA BIRU NAK BERKENALAN. So aku kena berkelakuan normal sebab aku pun nak berkenalan dengan Istana Biru. Oh lupa, korang jeles dengan aku ye. Nak berkenalan jugak. Klik jela kat banner bawah ni. Grrr..


Ok sebelum tu die request nak tahu name sebenar Abe Goreng a.k.a AG. Kalau name betul Aeron Arshad kalau name tak betul Muhammad Khairun bin Arshad. So pilih mane satu yang tak betul ye.XD

Dalam keluarge aku, nama adik-beradik lelaki semua start dengan "SHAH". Adik aku Shahruddin, Shahril, abang aku Shahrar. Tetibe time aku jadi KHAIRUN? OMG. Aku pun tak puas hati la, macam bias je. Terus aku tanye mak aku kenape nama aku tak sama macam adik-beradik lain, siap aku request nak tukar name SHAHRUN. Gile style tak name yang aku suggest.HAHA.

Lepas tu mak aku panggil baring kat atas riba dia. Sambil belai-belai rambut aku, mak aku cakap sebenarnye dalam 9 adik-beradik, aku paling susah sekali nak keluar atau bahase sainsnye "nak dilahirkan". Mak aku cakap masa nak bersalinkan aku, die dah sampai takde tenaga nak teran semua tu, tapi tak keluar-keluar jugak. Memang masa tu doktor, nurse, semua cuak takut aku lemas dalam perut.

Lepas tu doktor yang jaga mak aku tu try usaha jugak mana yang dia boleh, macam-macam die buat pasal nak tolong mak aku. Tak lame lepas tu, aku pun selamat dilahirkan. Sebelum Doktor tu pergi, mak aku sempat tanya name Doktor tu, dan name die Khairun.So itulah asal usul name aku. Dan aku bangge dengan name tu. Special dari adik-beradik lain. Terima Kasih Mak.:D

Lagi satu Khairun ni maksud die sebaik-baik manusia. Ustaz aku yang cakap.*tetibe blushing weh.HAHA. Next, sifat-sifat buruk dulu la. Aku ni jenis yang tak boleh kalau orang suka ambil kesempatan. Maksudnya, orang baik atau berkawan dengan kau pasal nak sesuatu atau bersebab. Serius! Aku akan anti gila dengan orang ni sampai bila-bila. Kiranya aku ni bukan PEMAAF yang baik la. Mungkin aku terima maaf tapi di mulut jela, hati lain pulak. Buruk gila kan perangai aku. XD

Kalau yang baik tak berapa baik la, aku ni jenis suka tengok orang lain bahagia, gembira, senang walaupun kadang-kadang aku sendiri tak bahagia. memang peranga aku gini kot dari kecik. Biarla orang nak kate ape and i am happy to be i am. :D


Ok aku rase, aku dah mengarut panjang gila sampai penat orang baca entri ni. Sori ye Cik Istana Biru pasal panjang sangat entri aku ni. Dan lastly selamat berkenalan ye. :DD

33 comments:

hafiz hafizol said...

Hahahhaha... Mana wordless ko?? xaderrr pun.. wekkkk.....

iMBobo said...

9 beradik ramai tu hehehe

sara zainol said...

khairun : sedap nama tu.. xpa.. walaupon xda shah.. nama tu da elok sgt.. maksud pon sedap.. :)

miss nurul said...

hehe sdp what name tu .. hehe btw folo u. jum singgah bce entry sye ^^ kalo rjin ley bls follow :)
http://secretmissnurul.blogspot.com/2011/08/cerita-yang-saya-nak-kongsi.html

bAyA kDkL said...

wah, name doktor la...hehe

Abe Goreng said...

Hafiz: Baru nak buat lol.HAHAH. tgu r wey.

IMbobo: Haha.Abah aku kuat orang nye. :D

Abe Goreng said...

Sara: Hehe.thx, name sara pun sdp jgk. :D

miss nurul: Haha.thx ye. Ok im coming.XD

Baya: tula psl tp xjd doktor pun. T_T

peyansanstaro said...

Disebalik namamu itu....


aku suka ceritanya..


hehehehe=P

miss nurul said...

tenkiu bls kunjungan sye ^^ keeep in touch yer :)

Iffah Afeefah said...

tang nme je da tk caye

PeRmAtA bIrU said...

thanks yer sudi join... sangat2 menghargai...

keh2... nama commercial macam nama artis.. bleh jual tu...

sedap nama.. x perla walau x der shah.. semoga tuan empunya nama muhammad khairun nih adalah sama seperti makna namanya.. sebaik2 manusia... :)

hehehehe... nama doktor tu... bagus2...

selalunya saya pon x bleh nak terima kalau ada org kawan ngan saya bersebab... memang babai la.. heheheh...

khairun kan sebaik2 manusia.. so kebahagiaan org lain tu sama la gak ngan kebahagiaan dia..kan???

salam perkenalan abe goreng... first time nih ke sini... saya dah follow....:) terima kasih yer join..

Still alive said...

hihihi...
knl sgt aa ng Istana Biru..
gowng2 awu knl=p
slmt pknalan:-)

Panggil aku Han said...

pergh dasyat la citer kau kembar...hahah

.:icha:. said...

bhahahahaaaa~~
ko mmg suke kan gtau org yg ko tu curik nama aku?????? hahhaahah!!

p/s: aku teringat time 1st time kite tau name btol masing2..siap gado2 g sape tiru name sape.. =_="

Bumblebee said...

wah..bestnye taw asal usul nme sndri..

d_tieah said...

KHAIRUN.. Sempena nama doktor tu lah kan??? Speciallll.. Kitorang plak beradik semua mula nama NOR.. Tak kira laki or pompuan.. Hehehe..



Entry Terbaru : Rusuhan di London dan Video Pelajar Malaysia Cedera

qhaizaa said...

aku plak semua adik beradik start dgn huruf "Q"..huhuhu

Pink Diva™ said...

saya suka nama yang betul tue "Aeron"...

Salam kenal :)

QueeN TerataI said...

sib baik x aaron kan? ehehehe salam kenal.. queen singgah dari segmen yg sama :)

nisa nabilah said...

hi..nisa datang dari sagmen yang sama...'9 adik bradik??mesti meriah kn...seronok.. :)

Abe Goreng said...

Peyansanstaro: Adui ni bkn name sbnr ko kan. bebelit lidah aku sebut.HAHAH. btw.thx.:D

Miss Nurul: Ur welcome. Dtg lg blog goreng ni. :D

Abe Goreng said...

Iffah: Haha.plez la caye. :D

Permata Biru: Hehe.thx ye.Nk join segmen ni pun sbb nk tmbh kwn.:D

Abe Goreng said...

Still Alive: Hehe. slmt kenal.:D

Han: Heheh.cite mesti gempak w,pun isi hampeh.Kui3.

Abe Goreng said...

Icha: Eleh perasan doe ko ni.HAHAHA.

Bumbllebee: Haha. mujur mak nk citer.

Abe Goreng said...

tieah: Ye ke? Msti sweet bile name laki pun gne NOR kan. heheh.

Qhaiza: adui jeles la bile tgk name kuarge name sume same.Huhuh.

Abe Goreng said...

Pink DIva: Hye name sye Aeron. :D

Queen: Tu la. mstti org panggil Seth Tan nanti.*muntah hijo.HAHHA

Nisa: Haha. tyme kecik2 mmg meraih gle rumh smpai kne piap dgn abah.HAHA.

PeRmAtA bIrU said...

jom2 berkenalan dengan kawan2 yang lain..:)

http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/08/segmen-istana-biru-nak-berkenalan-da.html

C!K NoRa said...

wahh... bagusnya maksud nama... sebaik-baik manusia... heee...=))

slmt berkenalan... ;P

Zul Fattah said...

salam... terjah sini..
ok la. tu..
anyway..happy blogging..
already follow u..

http://zulfattah.blogspot.com/

Princess Feyqa said...

buat lawatan di sini :) salam kenal yek! fyqa dh lama follow sini..

ana raisya said...

salam ai..ana dtg nak melawat ..salam kenal dari blog istana biru..:))
selamat hari raya

http://raihanibtisam.blogspot.com/2011/08/segmenistana-biru-nak-berkenalan.html

CIK PARO! said...

ASal usul yg menarik..
kena bangga beb!

3no gr33ny said...

khairun = sebaik-baik manusia..
hamba rase..nama segah tu xperlu la malu..btol x?

by da way..dr segmen yg sama..
samat berkenalan =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...