Tuesday, August 2, 2011

Kentut Dalam Air Batal Puasa?

Assalamualaikum semua.

Agak lembap rasenye aku meng'wish Selamat Menyambut kedatangan Bulan Ramadhan kan. Padahal nak masuk hari ke-2 dah. Ha biase la aku ni pakai Pentium 2 je, tu yang slow sikit. Takpe nanti aku upgrade Core i7 pastu aku tayang lame-lame bagi korang jeles.HAHA.

Kelmarin aku sempat pergi joging dari blog ke blog.Uishhh!!! Ramainye awek..Ramai gila update pasal Bulan Ramadhan. Aku rase macam aku sorang je tak update pasal bulan Puase ni. Mesti ada yang ingat aku saje buat-buat lupa nak puase kan? Aishh. Dusta itu semua. Eh tapi aku ada update pasal pengalaman first day aku puase.Ha kalau nak baca klik kat sini.

Memandangkan dah ramai update pasal mende-mende yang boleh batal pose, so aku taknak cerita pasal tu dah. Tapi aku selaku bakal IMAM MUDA 2011/2012 nak pergi lebih dalam sikit iaitu pasal isu KENTOT DALAM AIR BOLEH BATAL PUASE KE?


Tiger pon pandai kentot dalam air.XD

First time aku dengar batal puase kalau kentot dalam air terus aku gelak guling-guling sambil lipat belakang. Jadah pe kentot boleh batal pose. Bukan boleh hilang dahage pun kalau air masuk bontot. Lain la bontot ko jenis bontot vakum sekali sedut satu besen.HAHA.

Tapi lepas tu datang la member aku sorang ni bawak fahaman SCIENTOLOGY cakap memang batal puase kalau kentut dalam air. Pasal bila kentot, dinding lubang bontot akan terbuka untuk keluarkan angin-angin jahat, then bila dinding tu nak tutup, dengan automatiknya air pun kena sedut sekali macam vakum. Wah die dah kait dengan sains pulak. Dah macam Doktor Sakit Tuan/Puan aku dengar die ceramah.


Nak blajar la kentot camni, mesti gangster.:D

So aku dah jadi dilemma sebab aku ni suka kentot. Tapi kentot-kentot yang wangi dan sopan. Kadang-kadang mood silent.HAHA. Mane la tau nanti tengah aku mandi, tetibe terkentot. Ha terus konfius status puase aku. Then aku pun GOOGLE sini sana cari pasal ni, last-last aku terjumpa artikel ni.

KENTUT DALAM AIR

Pada dasarnya kentut di air juga tidak membatalkan puasa. Kecuali bila kentut itu lantas membuat ada air masuk ke dalam lubang anus, oleh sebagian kalangan dianggap membatalkan puasa. Tapi pendapat ini kurang banyak diterima, mengingat pada hakikatnya kentut itu bukan masuk air tetapi keluar udara. Bukan dari luar ke dalam tetapi dari dalam keluar.Jadi kesimpulannya, kentut di air tidak membatalan puasa.




Siap bersiul lagi.Citt!

So, korang. Amacam? Ada sape-sape rase nak kentot tak dalam air? Better jangan nanti ikan tak cukup oksigen pasal korang lepaskan 'angin-angin jahat' korang tu.HAHA.
Sape-sape ada info lain sila tambah ye. Tak mau segan-segan.:D

Nota kukukakiku: Tapi aku stil taknak kentut dalam air pasal mak aku ada pesan jangan minum air yang tak masak nanti sakit perut. So aku taknak sakit perut.:D

15 comments:

SoLy SoLicious said...

hahaha... motip nak kentut lam air??

cikk ida said...

tenx 4 d info~ :D

saya cello191 said...

ecceh..bakal imam muda tu...
^^

sergeant keroro said...

bakal imam muda tu, hehe XD

p/s : aku tak pernah kentut dalam air :P

kaizen said...

kn ke tu rongga terbuka bler air dah masuk batal laa...

latest entry Benda yang Aku BENCI time Ramadhan!! & Urban : Camera Paling CANGGIH

Zul Fattah said...

memang sial r... cite kentut ni.. haha..

Panggil aku Han said...

hahah...terbaik la :)

zareliqa afiqa said...

hahaha..tak taw nak kata ape,mcm tu pulak erk..hihi :))

Abe Goreng said...

Soly: Ala ko kn slalu men kentot2. So sesuai tok ko.HAHAHA.

Cik Ida: Nak lg x? mitk dgn CIk Soly.:D

Cello:Jgn lpe undi saye. :D

Keroro: best kot kentot dlm air. try ye nanti.XD

Abe Goreng said...

Kaizen: psl tu aku try cari pndpt org2 ilmuan.:D

Zul: jgn kentot byk sgt k.:D

Han: pun same kentot ckit2 je. :DD

Zareliqa: Haha. jgn kentot sudah. XD

Kendra said...

Discover blogs, pics and videos you otherwise wouldn't have at http://kendrabing.com. Or submit your blog postings to be part of the big collection.

dwaty said...

baru tau kentut dalam air batal puasa...
hahahaha... kentut silent tu yang paling menyenggat.... hehehe

sha my heart said...

hahaha~ kentut pun boleh buat entri.. kelakar la u, tuan blog

Abe Goreng said...

Dwaty: Haha.sbnrnye xbtl la.Huhu. mesti xbace abis ni.:D

Sha: HEHE.name pun goreng-goreng. Sume mende boleh goreng kt cni.HAHAHAH.

nur syatila said...

Sakai kentut dalam air gile lah.busuklah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...