Thursday, August 4, 2011

Kat Bazar Ramadhan Pun Jadi!!!

Selamat Hari Khamis,

Kelmarin aku pergi jalan-jalan bazar Ramadhan. Orang tak payah cakap la. Aku rase aku jalan 1 km/j kot. Setiap 5 minit aku jalan setapak.Puiii.. punyalah jem macam tengok konsert Akhir AKADEMI FANTASIAL. Kalu boleh duduk ,memang aku bersila kat situ jugak sambil pegang banner AFUNDI HAZAMA.Grrr.


Kiut tak saye main lompat-lompat katak camni.:D

Di samping kesesakan lalu lintas yang teruk, terdapat jugak insiden-insiden yang tak sepatutnya berlaku di tengah bazar ramadhan ni seperti main raba-raba. Jadah korang nak main raba-raba depan aku ni. Wei ini bulan puasa, bukan bulan itu bulan cinta. Adui ni masalah bila kapel pergi bazar. Time-time tu jugak la dorang nak ehem..ehem..Tak sabar nak tunggu berbuka la tu.

Tengah dok usha, slow je aku tengok tangan laki masuk dalam baju pompuan tu duk usap-usap ape bende entah, tapi yang bagusnya perempuan tu tak jerit pun, barangkali die syok melayan kot. Apekah keTAHIkan yang berlaku depan aku ni. Aku datang nak beli juadah nak bukak puase, bukan nak tengok filem 18SX ni. Tetibe teringat LUBUK TUPAH.ARGHH! Kurang pahala aku.

Mungkin dorang pikir time sesak-sesak camtu takde orang perasan dorang main raba-raba. Tapi aku orang dan aku nampak! Last-last aku bengang sangat, tenang dan steady aku cakap "PATUT LA JEM, ADA BERUK 2 EKOR TENGAH MENGAWAN RUPANYA.ISH3!!!"

Eh abang jgn main picit-picit, nanti terpancut! HAHAHA.

Automatik tangan laki tu keluar dari baju pompuan tu. Wah ada respon. Bagus-bagus. Aku rasa die dengar aku kutuk die.HAHA. Lepas tu aku tengok kapel tu dah hilang. Mak aih laju dorang lari.XD

Petang aku aku beli roti john dengan ayam goreng KFC (Kelantan Freid Chicklen). Nampak sedap tapi punyalah aku keciwa pasal first time aku makan roti john yang hangit pastu rasa cegampang tak sedap langsung. Puiiiii!!!

Aku bayangkan camni, tapi yg dpt hangit! :(

notakukukaki: pengajaran hari tu,jangan jalan belakang kapel dan jangan beli roti john yang siap dibungkus. AWAS. Kalau boleh korang mintak brader tu masak depan korang. At least korang boleh komen kalau tetibe hangit. Takkan die nak jual pulak kan. :D

45 comments:

aiEz said...

setan dah kena hambat,nafsu kuda ada lg tu jd cmtu..xmlu tol..

RinnAzrinah said...

Hahaha!.. sempat lg tuh!.. agak2 kapel tuh blom kawen kot.. kalo da kawen... x de nye nak nyeluk baju kat tgh ramai2 cam gitu... hehhee

THE LEKAT LEKIT STORY said...

huhuhu.. sanggap tak kira tempat & hari. Memang trajidis betul

NOOR FATIN said...

gila aih, xmalu ka sampai raba2 depan org ramai? ish2. ntah apa2. adoyai. sound je. baru diorang sedar. ekekeke.

sedapnya la. adoi salah time masuk blog ni. grr. hahah

sergeant keroro said...

betul, kena check dulu.

peniaga sekarang tak macam peniaga dulu.

serius!

Farhan Zukri said...

aku kalau beli roti john memang amik yg dia masak depan2 aku..kalau siap bungkus x sedap weh...

Abe Goreng said...

aiEz: byk mkn gambir serawak kot.HAHA.

Riin: besela tu sblm kawin sume manis, bile dh kawin pgg tgn pun jarang.HAHA.

Abe Goreng said...

Lekit: Tu la pasal. org nk sangap pun lps buka pose la.nth2 xpose.:D

Fatin:dlm sesak2 tu die punboleh buat, aiyo.XD

Abe Goreng said...

Sergeant: Kalu nk beli yang bungkus2 tu patut tgu dri start dorg masak smpai siap bungkus.HAHA.

Farhan: Betul. lepas ni aku suh die buat baru kalau aku nk beli.HAHAH.

Kami@Saya said...

ish3...len kali mau wat pengumuman terus bagi sume tgk diorang..

Siti hajarnaimah said...

bagus la sound diorg..lain kli ckp je kt diorg depan2..=)

next time wt sdri la roti john..nme dah 'abe goreng' kan..hehehe =)

kimiez said...

best2 tang soung mamat ngah meraba-raba tue..ntah2 mamat tue ngah cr duit syiling kot..huahahaha

ariph™ said...

dah nama ko pon abg goreng. dia terlebih goreng ko nye roti john. haha

Nurasyiqin said...

perghh !! gila lah abe..sound depan2 tu..ayat pun terbaik!!..wa respek sama lu..=D..tak tau nak hormat bulan ramadhan..yg pasal roti john tu nice sharing..=)

Zainal said...

salam abe...

ya baguih tuh...satu teguran yang amat membina untuk kapel 2 org...ehhh..silap...2 ekor tuh...

satu lagi aku klu roti john yang bungkus siap memang tak beli ler...tak sedap...sebab roti dia cam kembang kena perap dengan sos

Abu Huzaifah said...

hehe... nasihat yg membina... :D

Abe Goreng said...

Kami: Haha.guna healer lg bes.:D

Hajar: bg resepi plis. Kat cni xde resipi la nk buat sandwich. :D

Kimi: Haha.btol gak. Org dlu2 slalu selit duit kat celah tut... je. Baik btol pakwe die tlg carikn.HAHAH

Abe Goreng said...

pumpang2: Haha.memang nk kne GORENG brader tu dgn gua. HAHAHA

Nurasyiqin: Amar makruf nahi mungkar. Hehe. ur welcome.:D

Abe Goreng said...

Zainal: Kalau boleh gua nak suruh brader tu asingkan sos dgn roti die.pastu letak dlm beg simpn pizza, panas je.bru sdp nk mkn.HAHAH.

Abu: tocey2.:D

Pak Pis said...

kalo aku, aku cakap..bang share bulih? hahahahha

HAFIZAH HAIRI said...

hahaha . apolah nasib abe goreng ari 2 .
malang sungguh . huhu
sabo je r .

Green Apple said...

nasihat menasihati bagus camtu... biar dia tau perbuatan tu salah..

Abe Goreng said...

Pak Pis: aiyo, puase bang.:D

Hafizah:btol2. sudhlah tgk org mengawan, dpt roti john pon hangit.HAHAHA.

Green apple: yup.sokong 120%.

HAFIZAH HAIRI said...

hahaha . 2 r . cian2 .

shafiqabdshukor said...

cmne la leh ad setan yg terlps x di iktat ni...

naim said...

Bro, awat tak tarik telinga mamat 2.. haha

btw

Salam Ramadhan dari saya.. semoga ramadhan kali ini lebih manfaat di dalam kehidupan kita sendiri.

^^

CIK PAPAU said...

selamat berpuasa nice blog =)

sha my heart said...

gile r.. kalau aku jumpa nak jer rasa tempeleng dua2 ekor tu. Ekeke~

Nasib baik la diorag faham bahasa jugak. Grr.. geram.

Syazwan Che Deraman said...

stim plak aku baca part yang masukkan tangan dalam baju tu..hahaha

selamat berpuasa.
have a good day ;)

Schafiq Hasyriq said...

brader jual roti john tgh syok tgk beruk tu kot, patut la smpai hangit =p

ann dhaniah said...

ish2..memalukn kaum btui! bguih giler klu hg ckp depa beruk..hohoho..

Abe Goreng said...

Hafizah: Cian abe goreng kn?XD

Shafiq: Aku rase syaitoon ni ade master key.:D

Abe Goreng said...

naim: Xmo nk tarik pompuan tu pnye. lg best.wooo..ooo..

Cik Papau: Slmt b,puase gk. Nak pau satu! :D

Abe Goreng said...

Sha: tolong tempeleng brader yg goreng roti john aku skali. siot gile goreng smpai hangit.HAHAHAH

Syazwan: Kalu ko stim, aku yg taip entri ni bpe kali klimaks.HAHAHAH.

Abe Goreng said...

Schafiq: btol gk kan.xpe aku dh suruh mbr aku sha tempeleng die.HAHA

Ann: Kan..ok la beruk, beruk tu kan kiut.:D

Adylia Qarissa said...

banyak betul setan bergayut kat tangan laki tu haaaa..hikhikhik
awal puasa confirm ramai pergi bazar, dah nak hujung pasti sunyi jer bazar sebab ramai dah pokai :D

Saiazuan said...

nsb aku bca entry ni wktu mlm.. xde la trliur sgt tgk mknan tu.. huhu

Abe Goreng said...

Adylia: Haha.mmg byk gile setan gayut situ.HAHA.
Lg satu sbb nanti hujung2 pose org dh blik kg.:D

Saiazuan: Aduh. baru je nk wat ko terliur.HAHHA

Goblogz said...

apalagi tempeleng la laju2

ebak_rahimi said...

ughhhh! x respect lgsung bulan mulia! pkara keji tu gak duk wat.....

teciq said...

tak senonoh betol la.....

wahhh makanan..lapar =_=" huhu

twinkeenabilah said...

Ee tak senonoh betol ! Yang pompuan tu lak duk layan. Sengal betol BERUK-BERUK tu -.-'

CaYe Cik iLa said...

ciet!!!
cinabet kongkrek tol...huih...x malu ka bhai...hishhh...haiwan pon taw malu taw...huh!!

{[[ D.a.r.E ]]} said...

hahaha kelakar !
kalau wa ada kt c2 wa join skali kot yg raba2 tuu . hihihi . OK la stakat ni wa roti john rasa sedak lg . nasib wa baik . hihihi

sarah hata said...

ok klakar;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...