Friday, November 5, 2010

2 Alam :Tak Baik Kalau Tak Kutuk!!!

Wah sepanjang minggu ni, entri aku semua pasal filem-filem yang tengah main kat panggung wayang. Sekarang ini aku nak cerita pasal filem yang aku takkan pergi tengok kat wayang. Tak lain tak bukan filem 2 ALAM by Dr.Rozmey.
 

Disini aku sertakan fakta-fakta yang menyokong pernyataan aku, Bukan omong kosong ye. :

1. Filem tu filem Melayu. Aku sebenarnya kurang berminat nak tengok filem Melayu kat wayang, takut dikecewakan lagi. Baik aku download kat forum je. Tak payah nak buang duit. Kadang-kadang sebelum aku nak pergi tengok wayang, aku buat research dulu.Hehe. Aku cari blog-blog yang komen pasal filem tu, kalau ramai puji baru aku pergi tengok kat wayang.

2. Sikap penerbit dia yang angkuh dan takbur. Sebelum ini aku tak pernah kisah siapa penerbit filem-filem yang aku tengok sebelum ni. Korang pun pernah kisah ke? Bukan ada faedah pun nak tahu pasal dorang kan. Janji filem dorang hebat, ok la tu. Tapi asal aku nak tetiba menyibuk pulak pasal penerbit filem ni? Kalau korang nak tahu korang klik kat sini.Siap ada group lagi.Haha. Memang lawak la.

3. Cara dia tarik orang supaya tengok filem dia sangatlah tak profesional. Aku tahu dia ada buat multilevel pebenda entah, memang kena guna psikologi baru dorang percaya. Tapi takkan kau nak guna cara yang sama nak tarik orang tengok filem kau. Dimana datangnya kejujuran dalam menyampaikan hasil seni. Biarlah orang datang tengok filem kau sebab kualiti bukan kontroversi.Chewah! Memang nampak sangat dia terlalu mengejar kekayaan. Tak layak masuk industri seni kan.

4. Bodoh sombong. Mana tak bodoh nya, baru ni aku baca komen ada orang post kat FB dia jangan sombong jangan bongkak, harta kekayaan tak boleh bawak mati. Siap ada ayat Quran lagi. Pastu dengan selamba dia delete post tu. Hek eleh nasihat pun taknak terima.-_-" 


5. Aku tak suka tengok stail rambut dia. Macam rambut kentut. Putt putt.Duit dah banyak pergi la salon, buat rebonding ke curl ke. Putt putt.


ingat ada daun sekentut je, rambut sekentut pun ada.Hahah.

petua goreng2: Aku pun nak like la group anti Dr.Rozmey.Haha.

7 comments:

khutakjems said...

hahhaha

Ard (Yaddo) said...

yeah. aku anti beliau jugak. haha

AerOn YOn Arshad said...

haha.jom rmai2 pakat boikot beliau.hehe. dasar rambut kentut. :P

c i n d a l e n a said...

terbaiklah!

AerOn YOn Arshad said...

azimah: jom ajak ben pegi tgk citer 2 Alam.Hahah

F~CiCAk said...

bro,ddr tu idola ramai. jgn main2. hahaha

Hunny said...

kelakar tang rambut kentut.. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...