Monday, November 8, 2010

Melaka Kaya Dengan Traffic Light!!!!

Hari sabtu baru ni aku follow akak aku pergi kenduri member sekolah lame dia. Aku sebenarnya bukan minat pun nak pergi-pergi kenduri ni. Kenduri sebelah rumah aku pun belum tentu aku pergi. Gila rasict aku ni kan.Haha. Kalau aku pergi pun untuk mengisi perut yang kebuluran sebab mak aku kompem tak masak kalau jiran sebelah ada kenduri. Mak aku saja nak suruh aku pergi la tu.-_-"

Ok aku sambung balik cerita. Rumah member akak aku ni kat Melaka, dekat Bukit Beruang kot. Entah aku pun dah lupa. Aku ni memang kaki berjalan. Ajak la pergi mana pun, aku follow je, janji mesti lebih 30KM dari sini.Hahah.

Semua berjalan lancar dari aku bertolak sampai la balik rumah. Memang tak di nafikan Melaka memang satu negeri yang maju seiring dengan kemajuan negara Malaysia yang tercinta ni. Tapi yang tak menariknya kat Melaka banyak sangat la traffic light, sangat banyak. Siap ada traffic light yang pakai timing tu.


Korang tak hangin ke bila korang baru je lepas traffic light hijau ni, tak sampai 100 meter, ada satu lagi traffic light tu merah dah. Dah la pakai timing. Timing dia jangan cakap la, 180 saat. Banyak tu, beratus-ratus jugak kan. Huargh!!!

Sambil aku tunggu traffic light tu, aku pun countdown la sama-sama dengan akak aku. Bila traffic light dah hijau, kitaorang jerit MERDEKA!!!!
Adik-beradik sama je bebal. hahaha.


MERDEKA!!!!!!!

nota goreng2:
teringat pulak kena saman masa potong traffic light.Time u nak cari tempat karoke.Haha.

10 comments:

MrZuRied said...

haha..ko da abis exam ke nak jerit merdeka merdeka nie??

AerOn YOn Arshad said...

belom lg. sok ngn lusa ada exam.Hahaha. MERDEKA!!! MERDEKA!!!

MrZuRied said...

haha...ak da satu paper lg..
tp walaupun satu paper...ak merdeka
11 ri bulan...zzzzzz

FeeZ~Hafizah~cucuatokaji said...

haha..melaka kan negeri maju 2010..heheheh...

HaNTwO said...

hahah tau xpe....melaka memang byk lampu isyarat..tapi xpe semua untuk kemudahan pengguna jalaraya...

AerOn YOn Arshad said...

haha.mls la nk jln2 kt melaka lps ni.Hahahah

intan said...

hahahaha..memang melaka byk trfic light..aku pun x suka nk g bndar melaka..byk sgt trfic light...

Gogoreng Ada said...

La yeke? Baru nk blanje WaterPark Melaka. Pas kat org lain jela.HAHA.

qhaizaa said...

aku bosan dgn melaka....;p

Abe Goreng said...

aiyo. nmpk sgt duduk kat Melaka dari kecik ni.HAHA.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...